Samenstelling hockeysticks

Technische informatie over onze hockeysticks

Playershouse produceert vanuit een eigen fabriek hoogwaardige hockey producten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Onze sticks zijn gemaakt met de volgende materialen: Fibre glass, gewoven kevlar, aramide en gewoven carbon fibre.

Kunststof composities

Playershouse composite sticks zijn erg variabel in het balgevoel, afhankelijk van het soort materiaal is er meer of minder balgevoel. Hoe hoger het carbon fibre gehalte, des te minder het balgevoel.

Daartegenover kan er wel meer kracht overgebracht worden op de bal. Tegenwoordig staan de vergevorderde materialen voor duurzaamheid, flexibiliteit en kracht en zijn de combinaties van deze verschillende materialen van groot belang voor elk bepaald type speler. Waar Playershouse nu in de verschillende combinaties ook een innovatie gemaakt heeft is de kern van de stick. Over het algemeen bestaat de kern van de stick uit één holte kanaal, hierin hebben wij nu een duo holte kanaal geproduceerd. Hierdoor creëert Playershouse nog meer duurzaamheid, flexibiliteit, kracht en balans in de kern van de stick.

Door het gebruik van kunststof in de sticks, heeft Playershouse meer controle over het gewicht en de verdeling over de stick.